Prati nas

Mozaik

Društvene mreže

Snaha pita: Je li nerazumno zabraniti svekrvi da dijeli slike mog djeteta na Facebooku?

‘Pitam se hoće li svekrvi biti stalo do djetetove privatnosti. Suprug kaže da joj se zabrana objave djetetovih slika na Facebooku neće svidjeti.’

Objavljeno

|

Baka stalno ljubi bebu
foto: Hayley Johnson/Scopio

Normalno je da se bake žele pohvaliti s unučadi. No normalno je i da roditelji ne žele da slike njihove djece budu dostupne nepoznatim ljudima. Što učiniti, zapitala se jedna korisnica Reddita čiju objavu prenosimo u cijelosti.

“Još nisam majka, ali sam prvi put trudna. Izbrisala sam Facebook u srpnju 2017. jer mi se nije sviđalo što Mark Zuckerberg posjeduje prava na moje objave i osobne fotografije. Moj suprug ima profil na Facebooku jer je vlasnik tvrtke i mora biti dostupan kako bi odgovarao na komentare i pritužbe kupaca, ali ne objavljuje statuse i fotografije. Oboje se slažemo da ne želimo fotografije našeg djeteta na Facebooku.”

“Moja mama je izbrisala svoj profil kad me više nije mogla uhoditi na Facebooku, ali njegova mama dijeli baš sve na Facebooku. ‘Jedva čekam da to stavim na Facebook!’, rekla je čim smo joj rekli da sam trudna. I jest, objavila je to na Faceboku, zajedno s fotografijom mog ultrazvuka s punim imenom, brojem pacijenta i bolnicom u kojoj sam bila pregledana. To je vidjelo više od 500 ljudi koje ne poznajem”, požalila se ova snaha.

“Djed i baka su udaljeni i želim budu uključeni u život svojih unuka. Planirala sam otvoriti neku grupu na aplikaciji za slanje poruka putem koje bih mogla slati fotke djeteta samo članovima obitelji. Ali pitam se hoće li svekrvi biti stalo do djetetove privatnosti. Suprug kaže da joj se zabrana objave djetetovih slika na Facebooku neće svidjeti. Meni je to suludo. Nije da joj neću dati djetetove slike, već ne želim da ih dijeli na društvenim mrežama s meni nepoznatim ljudima s kojima je nekad išla u školu i radila.”

“Jesam li nerazumna ako joj zabranim objavu slika djeteta na društvenim mrežama?”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.