Prati nas

Vijesti

SUH o Hreljinoj radničkoj mirovini: Koji radnik je imao primanja viša od 17.000 kuna?

Mirovine saborskih zastupnika, sudaca Ustavnog suda i članova vlade, prema posebnom propisima, za svibanj su iznosile prosječnih 10.726,65 kuna neto, a Hrelja će zbog visoke plaće primati tek nešto manje.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja hvali Plenkovića.
Silvano Hrelja

Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) reagirao je na najavu mirovine saborskog zastupnika Silvana Hrelje (HSU). Podsjetimo, Hrelja je za Jutarnji list izjavio da će po završetku trenutnog mandata napustiti aktivnu politiku i umiroviti se.

Iako ima pravo na povlaštenu saborsku mirovinu, tvrdi da iz moralnih razloga to neće iskoristiti, nego će ići u svoju običnu radničku mirovinu stečenu na temelju 44 godine staža. Mirovina će mu, otkriva, biti tek nešto malo niža od povlaštene dužnosničke koja trenutno u Hrvatskoj u prosjeku iznosi oko 10.000 kuna.

“Koji je radnik imao plaću i mjesečna primanja viša od 17.000 kuna? No, kontroverzni Hrelja koji je prije nekoliko godina uspio uvjeriti Plenkovića da nacionalizira gubitke privatnog mirovinskog osiguranja Royal, uvijek je znao naplatiti svoj glas”, komentar je Sindikata umirovljenika Hrvatske.

“Tako da mu treba čestitati, jer je ovaj radnik Uljanika i referent za zaštitu od požara ipak kroz 18 godina uspio pogurati povećanje obiteljskih mirovina. I to je nešto, ali kad se uzme da je država platila njegove saborske plaće za 18 godina teškog sjedenja gotovo 4,4 milijuna kuna, onda i nije nešto”, zaključuje SUH.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.