Prati nas

Vijesti

U Saboru od 2003.

Hrelja najavio odlazak iz politike: ‘Idem u svoju radničku mirovinu’

Iako ima pravo na povlaštenu saborsku mirovinu, tvrdi da iz moralnih razloga to neće iskoristiti, nego će ići u svoju običnu radničku mirovinu stečenu na temelju 44 godine staža.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja brani Plenkovićevu mirovinsku reformu. Na optužbe o nacionalizaciji drugog mirovinskog stupa odgovara da se negdje mora ulagati te da su reakcije oporbe - pretjerano dramljenje.
Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika

Saborski zastupnik Silvano Hrelja u opširnom intervjuu za Jutarnji list komentirao je svoj položaj u Hrvatskoj stranci umirovljenika. Kaže, posvetio se radu u Saboru i distancirao se od Hrvatske stranke umirovljenika u čijem vodstvu više nije.

Otkrio je da ga aktualno vodstvo stranke ne zove, iako o njima nikad nije rekao ni jednu ružnu riječ. Ne vjeruje da ta stranka može samostalnim izlaskom na izbore dobiti i jednog saborskog zastupnika jer je snažna konkurencija od čak 17 umirovljeničkih stranaka.

“Prije će se Sjeverna i Južna Koreja udružiti nego umirovljeničke stranke u Hrvatskoj”, ističe Hrelja i otkriva kako sada ima 64 godine te da će se po završetku ovog saborskog mandata prestati aktivno baviti u politiku i otići u mirovinu.

Iako ima pravo na povlaštenu saborsku mirovinu, tvrdi da iz moralnih razloga to neće iskoristiti, nego će ići u svoju običnu radničku mirovinu stečenu na temelju 44 godine staža. Mirovina će mu, otkriva, biti tek nešto malo niža od povlaštene dužnosničke koja trenutno u Hrvatskoj u prosjeku iznosi oko 10.000 kuna.

Mirovine saborskih zastupnika, sudaca Ustavnog suda i članova vlade, prema posebnom propisima, za svibanj su iznosile prosječnih 10.726,65 kuna neto.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.