Prati nas

Vijesti

Slavonski Brod

Vozačica (82) spustila ručnu na nizbrdici pa udarila u skelu. Ozlijeđene su izvlačili vatrogasci

Teško ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć te su zadržani na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.

Objavljeno

|

Stariji vozači, baka za volanom, djed za volanom
ilustracija (foto: BigStock)

PU brodsko-posavska izvijestila je o prometnoj nesreći u kojoj je ozlijeđeno čak pet osoba. Izazvala ju je 82-godišnjakinja koja je nakon spuštanja ručne kočnice na nizbrdici izgubila nadzor nad vozilom te udarila u građevinsku skelu i stambeni objekt.

Nesreća se dogodila u nedjelju u poslijepodnevnim satima, na kolniku ulice Brlićev put u Slavonskom Brodu. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 82-godišnjakinja, upravljala osobnim automobilom i uključivala se na kolnik navedene ulice te je nakon spuštanja ručne kočnice, na nizbrdici, izgubila nadzor nad vozilom, sletjela s kolnika i udarila u građevinsku skelu i stambeni objekt. U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 89-godišnjak, 61-godišnjakinja te 26-godišnjak, dok su 82-godišnja vozačica i 30-godišnja putnica lakše ozlijeđeni.

Teško ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć te su zadržani na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Također je utvrđeno da putnici na zadnjem sjedištu, prilikom vožnje, nisu koristili zaštitne sigurnosne pojaseve. Na mjesto događaja pozvani su i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, koji su pomogli pri izvlačenju ozlijeđenih iz vozila. Policijski službenici protiv 82-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.