Prati nas

Vijesti

Ušteda i ekologija

Zagrebački gradski činovnici više se neće hladiti na 22 stupnja, uredi se sada rashlađuju na 25

Slično je prije nekoliko dana postupio i Prirodoslovno matematički fakultet u Zagrebu koji će se također hladiti na 25 stupnjeva.

Objavljeno

|

Pomoć umirovljenicima Grada Zagreba
foto: Sandro Bura

Grad Zagreb odlučio je, po uzoru na brojne druge gradske uprave diljem Europske unije, smanjiti potrošenu energiju na hlađenje svojih zgrada. Četiri zgrade Gradske uprave temperaturu klimatizacije su podignule s 22 na 25 Celzijevih stupnjeva.

Noću će se klimatizacija uključivati tek kada se temperatura digne iznad 35 Celzijevih stupnjeva. Na taj će način, smatraju, uštedjeti barem 20 posto energije koja se je do sada trošila na hlađenje. Te mjere odgovor su na nepovoljnu situaciju s energentima i preporuke za mjere štednje Europske komisije.

Slično je prije nekoliko dana postupio i Prirodoslovno matematički fakultet u Zagrebu koji će se također hladiti na 25 stupnjeva. Odluka je donesena u svibnju, a podsjetnik je poslan svim zaposlenicima 27. lipnja na početku toplinskog vala.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.