Prati nas

Vijesti

Prevare

Još je jedna umirovljenica nasjela na priču o nasljedstvu, ostala je bez pozamašne svote

Ako vam se netko javi i nudi vam nasljedstvo, najvjerojatnije se radi o prijevari jer vjerojatnost da ste od svih ljudi na svijetu upravo vi naslijedili nečiji novac je gotovo nevjerojatna.

Objavljeno

|

Zašto drugu baku voli više
foto: BigStock

Istarska policija istražuje dva slučaja u kojima je osobama obećano nasljedstvo te su one, u uvjerenju da će dobiti novac, plaćale troškove nepoznatim osobama.

Umaškoj policiji javila se 68-godišnja slovenska državljanka koja je podnijela prijavu protiv osobe koja joj se u veljači putem interneta predstavila kao španjolski državljanin, a koji joj je obećao nasljedstvo od preko milijun eura. Ženi je rekao da samo treba uplatiti troškove prijenosa novca od više tisuća eura, što je ona i učinila. Muškarac joj se nakon toga javio da se novac nalazi u danskoj banci i da treba uplatiti još nekoliko tisuća eura kako bi joj se novac prebacio na tekući račun. Žena je tada posumnjala da se radi o prijevari te je događaj prijavila policiji.

Drugi slučaj zabilježen je na porečkom području pa se tako policijskim službenicima javio 31-godišnjak kojem je nepoznata osoba putem elektroničke pošte obećala da će postati nasljednik jedne žene u Francuskoj ako joj financijski potpomogne. Muškarac je tako u proteklih godinu dana uplatio više desetaka tisuća kuna, a nepoznata osoba nastavila ga je tražiti novac i prijetiti mu, govoreći da ne može odustati od plaćanja jer je preuzeo obvezu prema bolesnoj ženi. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti oba događaja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.