Prati nas

Vijesti

Standard

‘Ne idu krave na dizel!’ Objasnio kako se boriti protiv pohlepnih proizvođača i trgovaca

Recimo, kad bi se svi građani dogovorili da neće kupovati sir dva tjedna, vidjeli biste kako bi se cijene spustile, kaže bivši ministar.

Objavljeno

|

Kako se boriti protiv poskupljenja?
Davor Štern (screenshot: Youtube/HTV)

Bivši ministar gospodarstva i energetski konzutant Davor Štern za Večernji list komentirao je inflaciju i neopravdana poskupljenja koja su pritisnula hrvatske građane.

“Pokazali smo da znamo zadržati hladnokrvnost i pozitivan duh. Negodovanje bi se moglo pojaviti, ali bih ga usmjerio tamo gdje je povećanje cijena bilo potpuno nepotrebno. Ne vidim povezanost između inflacije izazvane porastom cijena energenata s rastom cijenama mlijeka”, kazao je Štern o najavama prosvjeda.

“Što se tu dogodilo? Tu je došlo do malog raspada sustava. Dozvolilo se ljudima da koriste situaciju. Cijeli svijet je vođen pohlepom. Recimo, kad bi se svi građani dogovorili da neće kupovati sir dva tjedna, vidjeli biste kako bi se cijene spustile. Nema razloga, krave ne idu na dizel. Tu bi mogao i Državni inspektorat imati značajniju ulogu kontrole. Ako se tome ne stane na kraj i ako proizvođači koji nisu korektni vide mogućnost da napune džepove, onda će to i pokušati napraviti, ali će se ponašati primjerenije ako se pokaže da netko vodi brigu o tome”, zaključio je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.