Prati nas

Vijesti

Kilovatsati

Plenković: ‘Struja je deset puta jeftinija zbog naše vlade. Jeste li me dobro razumjeli?’

Ako je megavatsat struje normalno koštao 57 eura, ako danas košta skoro 600 eura, to onda znači da je ta struja skuplja za HEP deset puta više nego lani.

Objavljeno

|

Jesu li rasle mirovine za vrijeme Plenkovićeve vlade?
Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

Premijer Andrej Plenković pojasnio je jučerašnju izjavu s otvorenog dijela sjednice Vlade. Naime, komentirajući energetsku krizu i njezine odjeke u Hrvatskoj, kazao je da građani nisu ni svjesni da struju plaćaju deset puta jeftinije od tržišne cijene.

Danas je pak u Rijeci pojasnio što je mislio s tom izjavom. “Za razliku od regulirane fiksne cijene plina, cijena struje nema pravnu podlogu biti regulirana na godišnjoj razini. Ako je megavatsat struje normalno koštao 57 eura, ako danas košta skoro 600 eura, to onda znači da je ta struja skuplja za HEP deset puta više nego lani”, rekao je.

“Zašto građani i dalje imaju struju kao da toga nema? Zbog političke odluke naše hrvatske vlade. Jeste me dobro razumjeli?” zaključio je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.