Prati nas

Vijesti

Galopirajuće siromaštvo?

RTL: Struja raste za 30 posto, voda za 50, a plin za 76 posto!

Građani koji su uložili u solarne elektrane ili energetsku obnovu svojih domova lakše će podnijeti poskupljenja. Oni koji nisu, dugoročno bi trebali razmisliti upravo o tome, a kratkoročno – štedjeti.

Objavljeno

|

Gdje predati stanje brojila? Gdje predati očitanje struje?
foto: BigStock

Skupi računi dolaze, a umirovljenici čekaju obećano povećanje mirovine. Za prosječnu mirovinu ono će iznositi 167 kuna, a polovinu tog iznosa već sada je pojela inflacija. Zato su njihova odricanja velika, javlja RTL.

“Na tržnicu dolaze pred kraj, u trgovine idu da imaju prospekte s akcijama. Kultura, to više ne možemo niti reći da idu, ljetovanje nikako osim oni koji imaju djecu ili na moru. Odriču se svega, a do hrane vjerujem da su i do toga došli i da si ne mogu priuštiti puno toga što su si prije šest mjeseci mogli”, kazala je Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske.

Bit će im još i teže, dođe li do drastičnog poskupljenja režija, a najave – kako ekskluzivno RTL doznaje – nisu dobre. Tako bi od prvog listopada računi za struju trebali narasti za 30 posto. U začarani krug poskupljenja, zbog rasta cijena struje ulazi i poskupljenje vode za 50 posto. Izračuni za plin pokazuju još drastičniji skok, za čak 76 posto. Šest hrvatskih gradova grije se na toplanu, a neslužbeno se govori da bi i ona mogla poskupjeti za 50 posto.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.