Prati nas

Vijesti

Prilagođeno radno vrijeme

Imate dugi COVID? Šteta! Zagrebačke postcovid ambulante otišle su na produženi vikend

Kroz postcovid ambulante dnevno prođe više od 30 pacijenata, no danas su u podne prestali s radom, a liječnici i medicinsko osoblje otišlo je na produženi vikend.

Objavljeno

|

Iako mediji više ne izvještavaju o bolesti COVID-19, svakoga dana u prosjeku od ove bolesti umre više od 6 osoba.
foto: Sandro Bura

Osobe koje boluju od postcovid simptoma ovog produženog vikenda neće moći potražiti pomoć u šest zagrebačkih postcovid ambulanti. Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista, ambulante su u petak radile skraćeno do 12 sati, a svoja vrata ponovo će otvoriti u utorak.

Ambulante koje se nalaze na šest lokacija u Zagrebu, a rade u sklopu Specijalne bolnice za plućne bolesti u Rockefellerovoj, primaju pacijente koji su preboljeli covid, ali još uvijek imaju komplikacije i dugotrajne simptome, najčešće vezane uz otežano disanje u mirovanju i fizičkom naporu, bol u prsima i kašalj.

Kroz postcovid ambulante dnevno prođe više od 30 pacijenata, no danas su u podne prestali s radom, a liječnici i medicinsko osoblje otišlo je na produženi vikend. Postcovid ambulante i inače ne rade vikendom.

Prema saznanjima Jutarnjeg lista, odluka o skraćenom radnom vremenu došla iz ravnateljstva Specijalne bolnice. Pa je tako, uz ravnatelja Marinka Artukovića koji je već na godišnjem odmoru, u skraćenom režimu do 12 sati radilo i kompletno ravnateljstvo Specijalne bolnice. S druge strane, dnevne bolnice, kao i osoblje tih bolnica, koji skrbe o pacijentima s postcovid simptomima i dalje rade normalno.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.