Prati nas

Ljubav

Problemi u raju

Zapostavljena baka: Ljubomorna sam na unuka!

Suprug joj više ne daje komplimente, nije zainteresiran za zajedničke aktivnosti, a svo slobodno vrijeme provodi s unukom. Što učiniti?

Objavljeno

|

foto: Alvaro Reyes/Unsplash

“Moj suprug i ja smo imali dug i sretan brak. Odgojili smo dvoje djece i oboje se dobro snalaze u životu. Imam na čemu biti zahvalna, ali stalno se moram podsjećati na to jer se teško prilagođavam na promjene u odnosu sa suprugom”, stoji u ispovijedi koju je jedna čitateljica podijelila s portalom Times Record.

“Imamo unuka. Dječak je postao središte svijeta mog supruga. Zbog njega me zapostavlja. Kaže da ima previše posla ili je preumoran da bi izašao pa na društvena događanja idem sama. Zapravo, sve radim sama. No, ako naš unuk nazove, superug ima svu energiju ovoga svijeta. Pokušavam se družiti s njima dvojicom, ali kad to učinim, osjećam se kao treći kotač. Suprug mi više ne daje komplimente i rijetko ga zanima intimnost. Puno energije sam uložila u brigu oko sebe i trudim se izgledati lijepo za njega svaki dan. On to ni ne primjećuje”, riječi su očajne bake.

“Zapravo počinjem imati negativne osjećaje prema unuku. To je nešto što nikad nisam mislila da će se dogoditi. Da samo nastavim i nadam se da će stvari biti bolje? Ako bih sad trebala razgovarati s njim, kako to učiniti, a da ne zvučim sitničavo i nezrelo? Šifra: Udana, a usamljena”, zaključuje nesretna čitateljica.

Uredništvo portala u odgovoru navodi da unuk nije netko koga bi baka zbog promjena u svojem braku trebala kriviti. “Draga ‘Udana, a usamljena’, nešto nije u redu s tvojim brakom. Čini se da tvoj suprug koristi vašeg unuka kao obranu od tebe. ‘Preumoran’ i ‘prezauzet’ su izgovori, a ne razlozi. Ako razgovor o tome s njim ne promijeni stvari, onda je vrijeme da porazgovarate s bračnim i obiteljskim terapeutom ili duhovnikom, ako ga imate, o tome što se događa”, stoji u odgovoru.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.