Prati nas

Stil i ljepota

Nikad nije kasno

Agnezu je s 50 godina otkrio modni agent i pozvao da nosi reviju u Parizu: ‘Osjećaj je fenomenalan!’

‘Preko Instagrama me kontaktirao jedan od casting directora iz Balenciage. Bilo je to preveliko i prelijepo iznenađenje.’

Objavljeno

|

foto: Agneza Dorkin/Instagram

Agneza Dorkin (50) je Hrvatica koja već 35 godina živi u Milanu. Iako se bavi modnom fotografijom, nikad nije nogom kročila na modnu pistu. Sve do sada. Naime, sada 50-godišnja Dorkin nedavno je po prvi puta nosila modnu reviju brenda Balenciaga i to nakon što ju je kontaktirao jedan od casting direktora te poznate modne kuće.

“Preko Instagrama, zamislite, me kontaktirao jedan od casting directora iz Balenciage i pitao jesam li zainteresirana da napravim reviju u Parizu u studenom za glavnu kolekciju. Netko mu je vjerojatno preporučio mene. Bilo je to preveliko i prelijepo iznenađenje i bila sam jako, jako uzbuđena. Morala sam mu poslati fotografije koje zovu polaroidima, to su fotke bez šminke i filtera – prvi plan, profil i cijelo tijelo, i video u kojem hodam. Isto tako i mjere – visina, obujam struka, prsa i bokova. Jako je važna proporcija tijela”, kaže.

“Nakon toga su mi poslali mail iz Balenciage i rekli da su zainteresirani. Jedno jutro krajem rujna mi stiže ponovno mail iz Balenciage i pitaju me mogu li doći u Pariz taj isti dan ili dan poslije. Radili su casting za pretkolekciju. Dan kasnije sam krenula i potvrdili su me na castingu i za ovu reviju, tako da sam u nekoliko mjeseci imala više ugovora s njima. Osjećaj je bio neopisiv”, kaže Agneza za Index.hr.

Nakon ovih ugovora dobila je angažmane za par editorijala i potpisala ugovor s modnom agencijom koja ima bazu u Berlinu te podružnicu u Milanu, na koju se oslanjaju za talijanske klijente, i u Parizu za francuske. Na prvom nošenju revije, kaže Agneza, osjećaj je bio nevjerojatan.

“To su jako velike produkcije, lokacija iz snova, svi suradnici bili su jako ljubazni tako da su uvjeti rada bili savršeni i sve funkcionira bez zastoja. Naravno, nisam imala puno samopouzdanja da ću to dobro odraditi tako da, kad je izašla revija, prva tri dana sam pokušavala gledati i žmirila kad bih ja nastupala. Za drugu reviju sam već bila hrabrija i kako sam shvatila bolje veličinu svega, osjećala sam se kao na nekakvoj misiji. Drugi dolazak u Pariz mi je bio nezaboravan. Kad me šofer doveo do hotela, vani je bila ekipa s revije i pozdravili su me kada sam ulazila, prepoznali da sam jedna od njih, baš mi je to bilo super.”

Inače, modeli u srednjim pa i starijim godinama sve su češća pojava na modnim pistama i u modnim magazinima. Jedna od najpoznatijih manekenki starije dobi je Maye Musk, majka poduzetnika Elona Muska.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.