Prati nas

Vijesti

Godine su samo broj

Božidar Bogojević u 83. godini pobijedio sve veterane u bacanju kugle, diska i utrci na 100 m

Da se i u devetom desetljeću života trudom i upornošću može ostati u savršenoj tjelesnoj formi, pravi je dokaz umirovljenik Božidar Bogojević koji je s 82 godine postao trostruki veteranski prvak Hrvatske u atletici! U subotu je s 26. Međunarodnog veteranskog atletskog prvenstva Hrvatske održanog u Zagrebu kući u Rijeku ponio zlatne medalje kao najbolji u bacanju kugle, diska te u utrci na 100 metara. Nove je medalje dodao svojoj zavidno bogatoj kolekciji trofeja, buduću da ih niže još od školskih dana.

Objavljeno

|

Božidar Bogojević (foto: privatni album)

Gospodin Božidar Bogojević naš je i vjerni čitatelj pa nam je ustupio fotografije s natjecanja, kao i postolja. One najbolje odaju sliku optimistične osobe uspravnog hoda, čovjeka koji osim što aktivno trenira još i pliva, svaki vikend vrtlari na vikendici, te putuje.

Kao što nam je rekao u intervjuu koji je za Moje vrijeme dao proljetos, za dobru psihofizičku formu potrebno je malo truda. “Više je faktora zaslužnih za čovjekovu vitalnost do duboke starosti. To su svakako podrška i razumijevanje drage osobe. U mom životu to je moja supruga Zdenka. Nadalje, nužno je izbjegavanje nikotina, alkohola, drogu da i ne spominjem. Jesti valja umjereno, naša domaća jela. Svakako nikada ne smijemo zanemariti gibanje, pa makar se kretali i minimalno”, rekao je gospodin Bogojević.

Nakon natjecanja, koje je bilo međunarodno, slavio je sa sportskim kolegama iz svih krajeva Hrvatske, ali i Slovenije, BiH, Mađarske. Uzbuđeno nam je priznao: ”Lijepo je nakon pandemije i zabrane okupljanja sresti stare prijatelje sa sportskih terena, moje srce je puno ne samo zbog pobjede, već i zbog našeg druženja.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.