Prati nas

Mozaik

Top 9

Google: Hrvate najviše zanima kako moliti krunicu i kako zaustaviti proljev

Dalo bi se zaključiti da hrvatski korisnici žarko žele naučiti moliti krunicu, ali i da ne znaju izračunati postotak ili skuhati rižu. Ovo je poredak pitanja prema hrvatskoj verziji Googlea.

Objavljeno

|

foto: Thérèse Westby/Unsplash

Najpopularniji pretraživač na svijetu, Google, osim što je koristan, može biti i zabavan. Naime, ova tražilica ima funkciju automatskog dovršavanja pitanja, što je posebno korisno onima koji internet pretražuju na mobilnim uređajima.

Drugim riječima, nakon što upišete prvu riječ svoga pitanja ili traženog pojma, automatizirani sustav će pokušati predvidjeti vaše pitanje, a na temelju najčešće postavljenih upita, navika i interesa lokalnih Googleovih korisnika. Tako će vam Googleova umjetna inteligencija nakon što upišete riječ “kako” izlistati sva ona pitanja koja smatra relevantnim za svoju hrvatsku inačicu, a koja počinju s tom riječi.

Dalo bi se zaključiti da hrvatski korisnici žarko žele naučiti moliti krunicu, ali i da ne znaju izračunati postotak ili skuhati rižu. Ovo je poredak pitanja prema hrvatskoj verziji Googlea:

  1. Kako moliti krunicu
  2. Kako se moli krunica
  3. Kako smršaviti
  4. Kako skinuti trajni lak
  5. Kako se riješiti mrava
  6. Kako skuhati rižu
  7. Kako zaustaviti proljev
  8. Kako izračunati postotak
  9. Kako provjeriti joker broj
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.