Prati nas

Vijesti

Dijete u nevolji

Djed oteo unuku i pobjegao u Srbiju: ‘Dijete više nećete vidjeti!’

Odbjegli djed koji u Srbiji trenutačno radi kao vozač kamiona i koji je unučicu odveo bez znanja i dopuštenja ustanove kojoj je bila povjerena, također je poručio da nema namjeru dolaziti u RH.

Objavljeno

|

Otmica djeteta
foto: Aleksandar Velickovic/Unsplash

“Dijete više vidjeti nećete. Mi smo otišli u Srbiju (…) Nazvao sam vas samo da se ne brinete”, rekao je u telefonskom razgovoru 65-godišnji muškarac, hrvatski državljanin rođen u Srbiji, odgajateljici jednog Doma u Hrvatskoj.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, bilo je to 19. lipnja ove godine točno u 12 sati, kada je osmogodišnju unučicu, nakon dvosatnog druženja na koje je imao pravo svake nedjelje, 65-godišnjak trebao vratiti u Dom u kojem je ona bila smještena temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb nakon što je roditeljima odlukom suda u jesen 2021. oduzeto pravo na roditeljsku skrb. Ali nije ju vratio, nego je krenuo vozilom putem Šida, gdje je granicu sa Srbijom prešao u 11.37 sati.

Na noge su se odmah nakon tog poziva digle nadležne institucije, kao i policija te je nakon kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen da je počinio kazneno djelo protiv braka, obitelj i djece – oduzimanje djeteta. Sudac istrage Županijskog suda mu je odmah odredio istražni zatvor, međutim, hrvatska policija mu još uvijek nije ušla u trag, tako da je već puna dva mjeseca za djedom “otmičarom” na snazi tjeralica.

Oglas

Kroz međunarodnu policijsku suradnju doznalo se od Interpola Beograd na kojoj se adresi točno dijete nalazi, odnosno da je s majkom, ali i njezinim roditeljima te da je pritom poručila da nema namjeru dijete vratiti u Hrvatsku jer mu je mjesto s njom. Odbjegli djed koji u Srbiji trenutačno radi kao vozač kamiona i koji je unučicu odveo bez znanja i dopuštenja ustanove kojoj je bila povjerena, također je poručio da nema namjeru dolaziti u RH, gdje živi njegov sin, otac djeteta, sve dok ne nastupi zastara kaznenog progona.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.