Prati nas

Vijesti

Nije teško

Kako do besplatnih ZG vrećica? Grad Zagreb je objavio što trebate učiniti

Jučer je započela primjena novog modela sakupljanja miješanog komunalnog otpada u gradu Zagrebu i ovu vrstu otpada smijemo odlagati isključivo u za to namijenjene vrećice koje se mogu nabaviti u više od 600 trgovina i Zagrebačkom holdingu.

Objavljeno

|

Kolika je kazna za neodvajanje otpada?
foto: zagreb.hr

Kako bi potaknuo građane na pravilno odvajanje otpada i korištenje reciklažnih dvorišta, Grad Zagreb je objavio da svi korisnici koji tijekom listopada predaju otpad iz kućanstva na reciklažno dvorište podružnice Čistoća, preuzimaju odmah 1 paket od 10 besplatnih vrećica za miješani komunalni otpad od 10 litara.

Na reciklažnom dvorištu prilikom predaje otpada obavezno treba predočiti bar kod s uplatnice sa sistemskim brojem obveznika i sistemskim brojem obračunskog mjesta te osobnu iskaznicu.

Pravo na besplatne vrećice ostvarujete i ako kompostirate biootpad u svom dvorištu ili vrtu. Kućanstva koja kompostiraju također mogu dostaviti Izjavu o kompostiranju kojom se ujedno daje suglasnost podružnici Čistoća za izvršenje terenske provjere s ciljem utvrđivanja kompostira li kućanstvo zaista otpad.

Izjavu mogu dati samo korisnici usluga iz kategorije kućanstva koji žive u obiteljskim kućama.
Slijedom dostavljene potpisane izjave, djelatnici podružnice Čistoća obići će sva ta obračunska mjesta te će, nakon provjere, korisniku uručiti količine besplatnih ZG vrećica za 10 mjeseci (4 paketa x 10 komada vrećica od 10 l). Kako se za svako takvo obračunsko mjesto neće više organizirati odvoz biootpada, također će tom prigodom biti uklonjen i spremnik za biootpad koji je prethodno dodijeljen za navedeno obračunsko mjesto.

Skupine s pravom na umanjenje cijene

Jeste li među onima koji ostvaruju pravo na umanjenje cijene i preuzmite svoje besplatne ZG vrećice za miješani komunalni otpad?

Za korisnike koji ostvaruju pravo na umanjenje cijene usluge s osnove korištenja pelena u kućanstvu, iznimno ovaj vikend organizirano je preuzimanje besplatnih ZG vrećica u poslovnicama Holding centra: Ulica grada Vukovara 41 (danas do 20 sati), u poslovnici Dubec do 16 sati te u Pokretnom uredu koji je danas do 13 sati na tržnici Špansko a od 14 do 20 sati na adresi Božidara Magovca/Mamutica (kod crkve). Ostale dane svoje besplatne ZG vrećice možete preuzeti tijekom redovnog radnog vremena poslovnica.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.