Prati nas

Vijesti

Na dva kotača

Neprilagođena brzina: Biciklistica (67) izgubila kontrolu nad vozilom pa udarila u drugu biciklisticu

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 67-godišnjakinja, liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava, javlja policija.

Objavljeno

|

prometne nesreće s biciklistima
foto: Clem Onojeghuo /Unsplash

Nesvakidašnja prometna nesreća dogodila se jučer ujutro u zagrebačkoj Donjoj Dubravi. Kako je izvijestila Policijska uprava zagrebačka, 67-godišnjakinja je upravljala biciklom te se kretala Zlobinskom ulicom u smjeru jugoistoka.

Izlaskom iz raskrižja, nastavila se kretati ravno bez da se tijekom vožnje držala što bliže desnom rubu kolnika. Tako je naletjela na drugi bicikl kojim je upravljala 55-godišnjakinja.

Utvrđeno je da starija biciklistica nije prilagodila brzinu kretanja uvjetima i stanju na kolniku pa je ugrozila druge sudionike u prometu, a i sebe je izložila opasnosti. Uslijed naleta obje su vozačice pale na tlo. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 67-godišnjakinja, liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava, javlja policija.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.