Prati nas

Ljubav

Što će reći selo?

Udovica pita: Koliko trebam čekati prije nego počnem izlaziti s drugim muškarcima?

Da sutra odapnem, ne bih očekivao da će se moja žena utopiti u tuzi, jer to ne bi imalo nikakvu zemaljsku svrhu, jedan je od odgovora na naslovno pitanje.

Objavljeno

|

Koliko dugo nositi crninu?
foto: Pixabay

Koliko brzo udovice i udovci nakon smrti partnera smiju početi izlaziti i zabavljati se? Pitanje je to koje nerijetko čitatelji ubacuju i na tražilicu na našem portalu. No ne samo na našem, budući da je na forumu Quora jedna čitateljica zapitala javno – Koliko brzo smijem početi izlaziti s drugim muškarcem nakon suprugove smrti? Prenosimo neke od odgovora koje je dobila.

“To je isključivo osobna odluka. Moja prijateljica je počela izlaziti s muškarcima tri mjeseca nakon što je njen suprug, s kojim je bila u braku 20 godina, umro. Moj suprug je umro prije 17 godina i nikad nisam izlazila s drugim muškarcima nakon toga. Oba načina su ispravna”, napisala je jedna čitateljica.

“To ovisi o tebi, pretpostavljam. Da sutra odapnem, ne bih očekivao da će se moja žena utopiti u tuzi, jer to ne bi imalo nikakvu zemaljsku svrhu. Kad smo se upoznali daleke 1975. godine bio sam njen prvi “pravi” dečko. Rekao sam joj da provjeri postoji li negdje bolji muškarac za nju. Provjerila je i zaključila da sam ja najbolji. Sada, 42 godine kasnije, još uvijek smo zajedno”, odgovorio je čitatelj koji dodaje: “Nikada se nismo vjenčali i nikada nismo imali djecu, tako da ona još uvijek može izlaziti i zavoditi koga god želi. To je njezin život koji živi i počašćen sam što je odabrala mene da ga podijelim s njom, ali ne osjećam da imam ikakvo ‘pravo’ ograničavati je na bilo koji način. Što se mene tiče, čim umrem, treba potražiti drugoga. Osobno sam nešto poput vuka samotnjaka, tako da bi mi trebalo dosta vremena da krenem tražiti novu partnericu, ako moja umre prije mene.”

“Sve ovisi o tebi. Ti odlučuješ koliko brzo možeš nastaviti sa životom i nikad nema određenog vremenskog okvira. Radi ono što ti srce govori, ne žali i apsolutno ne obraćaj pozornost na ljude koji misle drugačije”, stoji u odgovoru koji je dobio najviše lajkova.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.