Prati nas

Vijesti

Zdravo i korisno

Urbano vrtlarstvo: Zagreb daje vrtne parcele na besplatno korištenje, ovo su uvjeti

Vrtne parcele daju se na korištenje na vrijeme od 2 godine bez naknade s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara.

Objavljeno

|

foto: Markus Spiske/ Unsplash

Grad Zagreb objavio je javni poziv na koji se mogu javiti Zagrepčani željni urbanog vrtlarenja i proizvodnje hrane, začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe.

Dijele se 33 vrtne parcele površine 50 m², od kojih su četiri na području Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, na lokaciji Mrkšina ulica; 25 na području Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak, na  lokaciji I. gardijske brigade „Tigrovi“ i četiri parcele na području Gradske četvrti Sesvete, na lokaciji Ulica Rimski put.

Vrtne parcele daju se na korištenje na vrijeme od 2 godine bez naknade s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara.

Oglas

Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele ima osoba s prebivalištem na području Grada Zagreba koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište. Zahtjev za davanje na korištenje vrtne parcele može podnijeti samo jedan član zajedničkog kućanstva.

Liste kriterija uključuje vrijeme prebivanja u Zagrebu, socijalni status podnositelja, prebivanje na području gradske četvrti na kojoj se parcela nalazi, eventualni braniteljski status, eventualni umirovljenički status te broj osoba u zajedničkom kućanstvu. Više informacija i potrebnu dokumentaciju potražite ovdje.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.