Prati nas

Vijesti

Pozivnica

Zagrebački krematorij organizira Dan otvorenih vrata: Dođite, razgledajte i pitajte sve što vas zanima

Unatoč sve popularnijem spaljivanju tijela pokojnika, puno je nedoumica koje građani imaju oko kremiranja. Zagrebački Holding zato uoči dana Svih svetih otvara vrata svog krematorija, gdje će građani dobiti odgovore na sva pitanja koja su željeli postaviti, a nisu imali kome.

Objavljeno

|

Povijest Mirogoja
Mirogoj (foto: Sandro Bura)

Mirogojski krematorij najavio je Dan otvorenih vrata – 22. listopada. Kako je objavio Zagrebački Holding, bit će to prilika da građani dobiju odgovore na sva pitanja koja su ih zanimala o kremiranju pokojnika. Uz to, posjetitelji će moći razgledati tehničke prostore u kojima se odvijaju ispraćaji i komemoracije.

“Ugostit ćemo medije i manje grupe građana, do 15 osoba. Ukoliko se ukaže potreba za veće grupe od 15 osoba, organizirat ćemo dodatan termin, u skladu s obvezama i mogućnostima”, poručili su iz Zagrebačkog Holdinga.

Uz uvodnu prezentaciju, koja će trajati deset minuta, prema objavljenom planu predviđena je šetnja od velike dvorane kroz odar, manipulativni hodnik, rashladne komore do kremacijskih peći. Nakon toga će građani biti u prilici postavljati pitanja.

“Konceptualno je događaj zamišljen na sljedeći način; 10-11 sati otvaranje Dana otvorenih vrata (mediji). Od 11 do 15 sati obilazak Krematorija, osam grupa po 30 minuta, uz maksimalno 15 posjetitelja bez najave”, pojasnili su iz Zagrebačkog holdinga.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.