Prati nas

Vijesti

Crna kronika

Zbog nasilja prema baki, osuđen unuk. ‘Ti si luda i đubre!’

Baka je pak na sudu rekla da joj je žao zbog situacije, jer da se s unukom uvijek dobro slagala, da je uvijek bio dobar prema njoj.

Objavljeno

|

Sukob unuka i bake
foto: TRAPHITHO/Unsplash

Na 30 dana zatvora na Općinskom sudu u Puli osuđen je M. K., i to zbog nasilničkog ponašanja prema baki. Budući da je jedan dan proveo u Policijskoj postaji Pula nakon što je uhićen, preostalu kaznu od 29 dana neće odraditi ako u godinu dana od pravomoćnosti presude ponovno ne počini neki prekršaj, javlja Glas Istre.

Osim toga, izrečena mu je zaštitna mjera, odnosno zabrana približavanja baki na udaljenosti manjoj od 100 metara na rok od sedam mjeseci. Na temelju Zakona o zaštiti nasilja u obitelji, M. K.-u je izrečena i mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana u trajanju od šest mjeseci.

U svojoj obrani M. K. je vezano za incident koji se dogodio 23. ožujka ove godine oko 1 sat u stanu u Puli, ispričao da je tada u malom stanu u kojem je živio s bakom bila i njegova tadašnja djevojka. U jednom trenutku, baka je izašla iz svoje sobe i počela vrijeđati djevojku i njenu obitelj, a unuku je govorila da je uličar i narkoman.

U jednom trenutku baka je ošamarila njegovu tadašnju djevojku, pa ju je djevojka uhvatila za majicu s namjerom da je odgurne od sebe te su ona i M. K. vrijeđali baku. Unuk M. K. joj je govorio da je luda, govno i đubre, ali joj nije rekao da će je opet istući ili da će je ubiti. Uhvatio je za majicu djevojku i baku i stao između njih da ih razdvoji, rekao je M. K. na sudu, te je dobio neki udarac i onda je svojom glavom udario u bakinu glavu.

Baka je pak na sudu rekla da joj je žao zbog situacije, jer da se s unukom uvijek dobro slagala, da je uvijek bio dobar prema njoj. Za incident od 23. ožujka krivi unukovu tadašnju djevojku jer da je, otkad je bio s tom djevojkom u vezi prema njoj (baki, op.n.) bio bezobrazan. Djevojka se pak, kazala je baka na sudu, u njenom stanu ponašala kao da je u svojoj kući, bez poštovanja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.