Prati nas

Mozaik

Dirljiva poruka jednog djeda svojoj unuci: ‘Možeš li doći? Usamljen sam i nedostaješ mi’

Poruka koju je jedan djed poslao svojoj unuci, natjerat će vas da se odmah javite svojim starijim članovima obitelji.

Objavljeno

|

Usamljeni djedovi i bake
foto: mevanhoy/Instagram

Poruka jednog usamljenog djeda iz SAD-a svojoj unuci raznježila je korisnike društvenih mreža. U iskrenoj tekstualnoj poruci, djed Megan Elizabeth rekao joj je da se ne osjeća dobro i da mu nedostaje. Pitao ju je bi li htjela doći i prespavati kod njega. Mogli bi, kaže djed, naručiti neku hranu i gledati krimiće na televiziji.

Megan je djedove poruke podijelila na Tik Toku što je duboko dirnulo njezine pratitelje.

Meganin djed ima 92 godine i ostao je udovac nakon što mu je supruga umrla od Alzheimerove bolesti. Djed u i unuka su silno povezani i ona koristi svaki slobodan trenutak kako bi bila s djedom čije se zdravlje pogoršava i nije mu ostalo još mnogo vremena.

“Djed me neki dan nazvao plačući i rekao da se osjeća usamljeno. Srećom, uvijek se može obratiti svojoj unuci ako mu ikada zatreba društvo”, kaže Megan. Prije nego ga posjeti, Megan uvijek pita što mu treba iz dućana. “Donesi mi malo jabuka, pire krumpir i sladoled”, rekao joj je djed i pojasnio da nema zube pa može jesti samo mekanu hranu. Svoju poruku zaključio je vrlo duhovito: “Hvala ti, ti si moja najdraža unuka.” Naime, Megan mu je ujedno i jedina unuka.

Megan je opisala i kako je protekla večer kod djeda. Prije spavanja, brižni joj je djed ostavio čašu vode kod kreveta. Čak joj je pripremio krevet kao što je to činio dok je njegova unuka bila mlađa – s njezinom omiljenom lutkom, koja je pripadala njezinoj baki. Dodatno joj je dao svjetiljku u slučaju da se prestraši ako se probudi po mraku. A kad je ona ujutro odlazila na posao, gledao ju je i mahao joj s trijema.

Elizabeth je u objavi na Instagramu podijelila nekoliko detalja o odnosu koji dijeli s djedom. “Osjećam se tako sretno”, piše ona. “Zahvalna sam na svom djedu i on nikada neće shvatiti koliko mi je ljubavi uistinu pokazao. I još važnije, ljubav koju je iskazivao mojoj baki dok je bila živa. Vjerujem u ljubav i odanost zbog ovog čovjeka. On je moj junak.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.