Prati nas

Vijesti

Liste čekanja

Hrvatsko zdravstvo: ‘Dobila sam termin MR mozga tek na proljeće 2024., a ludim od glavobolja!’

‘Razljutilo me kad sam čula što ministar govori. Ja ne mogu čekati s ovim bolovima, prisiljena sam slati zahtjeve po drugim bolnicama,’

Objavljeno

|

Koliko se čeka na magnetsku rezonancu?
Michal Jarmoluk/Pixabay

Koliko dugo se čega na specijalističke preglede u hrvatskom zdravstvu? Liste čekanja na pojedine preglede i zahvate mjere se u godinama. Za nužne preglede i pretrage pacijenti termine dobivaju u drugoj polovici 2023. ili već i u 2024. godini.

Čitateljica portala Dnevnik.hr kaže da je ona poslala zahtjev za pregled bolnici Rebro i dobila termin za ožujak 2024. godine. Iako je iz Ministarstva zdravstva poručeno da se radi o preklapanju termina kod osoba koje su zahtjev poslale na više adresa, navodi da se ona javila samo u bolnicu Rebro.

“Poslala sam zahtjev na Centralno naručivanje u bolnici Rebro jer sam tamo bila kod neurologinje. Od neurologinje sam dobila tri uputnice, za dvije sam naručena do kraja ove godine, a na magnetsku rezonancu mozga tek 4. ožujka 2024. godine”, kazala je čitateljica, koja je portalu dostavila dokument o terminu pretrage.

Oglas

“Na MR mozga idem zbog strahovitih glavobolja koje imam. Nakon što napravim pretragu, moram se javiti u Centar za bol. Poslala sam o ovome upit Ministarstvu zdravstva, no nisu mi odgovorili. Kako da ja živim s ovakvim glavoboljama do onda?” pita se čitateljica.

“Ministar Beroš govorio je o preklapanju termina, ja nisam nikamo dalje slala zahtjev za termin niti sam negdje dalje naručena. Preostaje mi jedino pokušati u nekoj drugoj bolnici ili otići privatno i platiti pretragu. Ili platiti nekome tu u bolnici”, navodi. “Razljutilo me kad sam čula što ministar govori. Ja ne mogu čekati s ovim bolovima, prisiljena sam slati zahtjeve po drugim bolnicama”, kaže čitateljica portala Dnevnik.hr.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.