Prati nas

Show

In memoriam

Umro je Saša Zalepugin

Zalepugin je nedavno doživio moždani udar nakon čega je stavljen u induciranu komu. Nažalost, nije se oporavio. Popularni televizijski voditelj i urednik u srpnju je navršio 91. godinu.

Objavljeno

|

Saša Zalepugin moždani udar
Saša Zalepugin (screenshot: HTV)

Umro je legendarni TV vodtelj Saša Zalepugin (91). Tužnu vijest potvrdila je njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin koja se na Facebooku od njega oprostila riječima: “Zbogom dušo moja, jedno moje – čekaj me.”

Aleksandar “Saša” Zalepugin rođen je u Sarajevu 18. srpnja 1931. godine. Široj javnosti najpoznatiji je po svojem medijskom djelovanju te ga svrstavaju u takozvanu staru gardu, prve generacije lica koje je iznjedrila tadašnja Televizija Zagreb (TVZ) na kojoj je bio novinar, urednik i voditelj.

Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1966. do umirovljenja 1996. godine na TVZ-u, radio je isprva kao urednik emisije Kulturna panorama, a od 1968. kao urednik Kulturnoga programa. Urednik Zabavnoga programa bio je od 1971. do do 1973. godine i tada je pokrenuo seriju mozaičnih emisija Nedjeljom popodne, koja je dosegnula iznimno visoku gledanost.

Intervjuirao je brojne osobe iz politike, kulture i glazbe. Mozaičnu emisiju Sastanak bez dnevnog reda uređivao je i vodio od 1981. do 1991. godine, a urednik Programa plus bio je od 1988. do 1991. godine. Od 2001. godine bio je urednik hrvatskoga izdanja slovenskoga magazina Moda in, savjetnik na slovenskom kanalu Pop TV i dr.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.