Prati nas

Vijesti

Romantična prijevara

Vjerovala je u ljubav: Nasamarena Slavonka (65) ostala bez životne ušteđevine

Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192!

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: Roman Carey/Pexels)

Slavonski policajci istražuju prijavu 65-godišnje hrvatske državljanke koja je, po svemu sudeći, još jedna žrtva takozvane romantične prijevare. Riječ je o internetskoj prijevari kojom je spomenuta 65-godišnjakinja materijalno oštećena za više od 100 tisuća kuna.

Kako je izvijestila Policijska uprava brodsko-posavska, žrtva je od ožujka ove godine, putem jedne od društvenih mreža ostvarila virtualni kontakt s muškom osobom koja ju je dovela u zabludu da će joj se, po odlasku u mirovinu, doseliti. Oštećena je u više navrata uplatila veći novčani iznos za troškove transporta i carinjenja “paketa” koje joj je poslala ta virtualna osoba.

Policija upozorava građane, osobito žene, da budu oprezni pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist te se služe raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i slično, navedeno je u priopćenju.

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise.

“Podsjećamo građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža. Zapamtite, ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac”, navodi slavonskobrodska policija.

Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.