Prati nas

Vijesti

Zagreb

Poznate su cijene ZET-ovih karata od Nove godine

Vožnja uspinjačom prema novom cjeniku bit će 66 centi, što je ekvivalent dosadašnjem iznosu od pet kuna.

Objavljeno

|

Tko ima pravo na besplatni pokaz?
foto: Sandro Bura

Prvim danom Nove Godine kuna odlazi u povijest, a s njom se mijenjaju i cijene proizvoda i usluga. Ipak, istu vrijednost trebala bi zadržati karta za javni prijevoz, barem kada je u pitanju onaj zagrebački. 

Kako je objavio Večernji list cijena prijevoza u metropoli iskazivat će se u eurima i to bez zaokruživanja. Polusatna vožnja tramvajem ili autobusom od 1. siječnja koštat će 53 centi, dok će u vozilu umjesto dosadašnjih šest kuna ista karta stajati 80 centi.

U prodaji su još i satne, 90-minutne i noćne karte za sedam, 10 i 15 kuna koje će po novome stajati 0,93, 1,33 i 1,99 eura. Vožnja uspinjačom prema novom cjeniku bit će 66 centi, što je ekvivalent dosadašnjem iznosu od pet kuna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.