Prati nas

Vijesti

Vitamini

Tomašević otvorio radove na izgradnji gradskog voćnjaka u Podbrežju

Postavit ćemo i multifunkcionalni travnjak za igru i rekreaciju, klupe i drugu urbanu opremu, kazao je gradonačelnik.

Objavljeno

|

Gdje su javni voćnjaci u Zagrebu?
Tomislav Tomašević

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je radove na izgradnji prvog zajedničkog urbanog voćnjaka u Zagrebu u Podbrežju.

“Zašto ne bismo imali voćnjak u gradu? Danas ćemo zasaditi 19 jabuka, kasnije će biti nešto kruški, aronija i ribizla, različitih grmova i voćaka. To će dati bolju kvalitetu života kvartu, zelenije površine. Zašto tu u konačnici ne bi bile voćke koje se mogu konzumirati i koje bilo tko može ubrati, kad one budu zrele?” kazao je.

“S tim pilot-projektom krenuli smo u Podbrežju, a planiramo ga proširiti na druge kvartove. To rade i druge europske metropole. Želimo dobre prakse koje vidimo kod njih prenijeti u Zagreb. To je dobro i za biološku raznolikost. Postavit ćemo i multifunkcionalni travnjak za igru i rekreaciju, klupe i drugu urbanu opremu. Nadam se da će se više ljudi družiti na ovom prostoru, nego što je to bio slučaj do sada”, zaključio je Tomašević.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.