Prati nas

Vijesti

Nasilje

Razjareni umirovljenik iz Zadra (73) divljački pretukao medicinsku sestru u ljekarni

Osim farmaceuta tijekom napada joj nitko nije pomogao iako je u ljekarni bilo i drugih kupaca te djelatnice ljekarne, a pretučena medicinska sestra je nakon napada pozvala policiju no muškarac je već bio otišao.

Objavljeno

|

Ilustracija (screenshot: Google Maps)

Zadarski umirovljenik pretukao je u srijedu 27-godišnju medicinsku sestru Doma zdravlja Zadarske županije nakon što ju je oko 14.20 sati slučajno sreo u ljekarni u Ulici Stjepana Radića na zadarskoj Voštarnici gdje je došao podignuti lijek koji mu je ona ranije uputila iz ambulante njegovog liječnika, piše Slobodna Dalmacija. 

Budući da je doza lijeka bila manja od one koju je tražio, 73-godišnjak se najprije prepirao s ljekarnicom, a onda je i fizički nasrnuo na medicinsku sestru koja je u tom trenutku ušla u apoteku podignuti lijek za drugog pacijenta.

Rekao joj je da je glupa te da je treba dobro ‘izbubetati’. Medicinska sestra ga je prepoznala te ga je pokušala smiriti i rekla mu da spusti ruku kojom joj prijeti, no on ju je uhvatio drugom rukom i pritusnuo na pod nakon čega ju je počeo udarati rukama i nogama. 

“Klompa mi je odletjela u kut apoteke. Ljudi su vrištali, a čovjek me udarao rukama i nogama. Nisam znala hoću li ostati živa. Pokušavala sam se iskobeljati, branila sam se, lamatala sam rukama i nogama. Činilo mi se da ta noćna mora traje čitavu vječnost, dok mi konačno u pomoć nije priskočio farmaceut iz apoteke koji ga je, na sreću, uspio zaustaviti”, ispričala je 27-godišnja medicinska sestra. 

Osim farmaceuta tijekom napada joj nitko nije pomogao iako je u ljekarni bilo i drugih kupaca te djelatnice ljekarne, a pretučena medicinska sestra je nakon napada pozvala policiju no muškarac je već bio otišao.  “Policija je došla na mjesto događaja, no 73-godišnjak je već bio otišao. Ispala sam i ja kriva jer sam se branila da me ne ubije, ali su mi rekli da to ne smijem jer sam tako sudionica tučnjave. Samo sam se branila ako se tako može nazvati lamatanje rukama i nogama”, razočarana je Zadranka. 

Liječnik joj je utvrdio lakše tjelesne ozlijede ramena i podlaktice, te tešku psihološku traumu, a zbog ozljeda je dobila i injekciju za bolove.

Policija je cijeli događaj zavela pod narušavanje javnog reda i mira navodeći kako su se u ljekarni sukobili 73-godišnjak i 27-godišnjakinja. Naveli su kako su nakon uvreda jedan drugog gurali, te da su ih razdvojili policajci. Oboje su zaradili optužni prijedlog zbog naročito drskog ponašanja, a izdana im je i mjera zabrane približavanja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.