Prati nas

Vijesti

Zagreb u smeću

Šef Čistoće objavio je plaće komunalnih radnika i vozača: Povećanje plaće dobili su već u siječnju

Prosvjednici su formulirali 12 zahtjeva koje su radnici uputili upravi i nakon komunikacije s istom od 12 zahtjeva ostalo je sedam, a spornih je 5.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Šef zagrebačke Čistoće Davor Vić u programu javne televizije komentirao je aktualni štrajk radnika Čistoće, a kojem je povod bilo izvanredno otkazivanje ugovora o radu trojici radnika, da bi se vrlo brzo pretvorio u borbu radnika za materijalna prava.

“Pozivamo na zdrav razum i da se počne što prije razgovarati o zahtjevima koji nisu nešto što već nije predočeno upravi i nije nešto što je ona odbila. Moramo reći da je uprava cijelu prošlu godinu pregovarala oko novog kolektivnog ugovora. U jednom trenutku je došlo do razmimoilaženja između koncepata kako bi se ostvarila materijalna povećanja i da radnici ne trpe i ne čekaju”, naglasio je Vić.

Dodaje kako je uprava 28. prosinca donijela jednostranu odluku da se ide u povećanje materijalnih prava s 1. siječnjom. Radnici su već u siječnju dobili povećanje. “990 eura je prosjek za komunalnog radnika, a 1.240 eura za vozača“, rekao je Vić.

Prosvjednici su formulirali 12 zahtjeva koje su radnici uputili upravi i nakon komunikacije s istom od 12 zahtjeva ostalo je sedam, a spornih je 5. Zahtijevaju da se koeficijenti podignu s 1,65, na 1,80 i sa 2,20 na 2,40 kada su vozači u pitanju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.