Prati nas

Mozaik

Obiteljska dinamika

Friška snaha pita: ‘Moja svekrva je preljubnica. Kako ću to reći mužu i svekru?’

Zabrinuta snaha dobila je tri odgovora. Njeno postupanje moglo bi iz temelja promijeniti njen bračni život, ali i urušiti cijelu obitelj.

Objavljeno

|

Problemi sa svekrvom
foto: Elena Pasenko/Scopio

Iako se često svekrve optužuje da guraju nos tamo gdje im nije mjesto, ni snahe nisu imune od takovih rabota. No što kada snaha ima informacije o svekrvi koje mogu iz temelja uzdrmati, pa čak i razoriti, obitelj? Treba li komu reći ili držati jezik za zubima?

Jedna takva snaha javila se na portal Quoru gdje je doslovno postavila pitanje: „Moja svekrva je preljubnica. Tek sam se udala i o tome ne mogu razgovarati sa svekrom ili mojim suprugom. Što mi je činiti?“ U nastavku prenosimo tri odgovora koja je dobila.

Ne miješaj se

Ostala bih izvan toga. Njihova veza te se ne tiče. Fokusiraj se na svoj brak. Ne poznaješ okolnosti i spominjanje toga svekru ili suprugu moglo bi stvoriti probleme. Posebno ako si nedavno vjenčana. Nemoj dozvati njihove probleme u svoj život. Želim ti puno sreće.

Organiziraj predstavu

Ako baš moraš to otkrivati, organiziraj to tako da je njen sin, tvoj suprug, uhvati majku u preljubu. Neka misli da ju je uhvatio slučajno. Ne otkrivaj mu to sama. Neka on to riješi nakon što sazna. Što se svekrve tiče, ne daj joj do znanja da si svjesna njenog ponašanja. Čak i kada njen sin, tvoj suprug, to sazna – ponašaj se kao da si u šoku i ponašaj se kao da činiš sve da se problem riješi mirno. Na taj način ćeš zadobiti svekrvinu zahvalnost. Ako i samo mrvicu posumnja da si baš ti prva doznala za njenu mračnu stranu, mogla bi ti život pretvoriti u pakao. Budi oprezna.

I ti ćeš varati svoga muža

Zašto bi išta učinila? Nije tvoje da guraš nos u njihove stvari. I svekrva ima potrebe kao i ti, treba redovan seks. A ako je njen suprug više ne može zadovoljiti, prirodno je potražiti drugog muškarca koji će zadovoljiti njene osnovne životne potrebe. Baš kao što ćeš i ti to učiniti jednom kad budeš u toj situaciji.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.