Prati nas

Vijesti

Vrijeme je pomladak

Gabričević nakon izbacivanja Hrelje: Trebaju nam mladi članovi, stranka je jako stara

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević komentirao je u programu N1 televizije brojne teme; od porasta cijena do izbacivanja dugogodišnjeg vođe HSU-a Silvana Hrelje iz stranke.

Objavljeno

|

Novi proračun najavljuje 13. mirovinu.
Veselko Gabričević (foto: HSU)

Predsjedništvo Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) isključilo je u ponedjeljak Silvana Hrelju iz stranke zbog sudjelovanja na skupu koalicije stranaka Umirovljenici zajedno, no Silvano Hrelja kaže da je na skup došao kao saborski zastupnik i predstavnik umirovljenika. Stranci je poručio “neka rade što hoće”.

“Nije potres u stranci. Stranka ne može ovisiti o jednom čovjeku. HSU je i dalje parlametnarna stranka jedino što naš saborski zastupnik nije više član stranke. Ja sam primio dužnost predsjednika od Hrelje 8. 12. 2020. i odmah na prvom zajedničkom sastanku sam mu predložio da bi bilo dobro da zbog rješenja niza problema i pitanja koja pritušću umirovljenike, da bismo to lakše riješili kad bi naš saborski zastupnik dao potporu vladajućoj većini”, komentirao je predsjednik HSU-a Veselko Gabričević u programu N1 televizije.

“Njegov odgovor je bio: ‘ne mogu to učiniti niti ću ikada učiniti. Ja sam izabran na listi Restart koaliciji, ja sam dužnik SDP-a. Da to učinim, nikad se ne bih mogao vratiti u Istru.’ I to je tako nekako stajalo da bi 10. 6. 2021. kada je na sjednici Središnjeg odbora pokušao s jednom skupinom svojih istomišljenika mene vjerojatno smijeniti. U pauzi mi je prišao i rekao ‘smijenjen ćeš biti danas, ja sam rekao da neću. Poslije toga, odmah istog dana poslijepodne otišao je kod vladajućih i dao izjavu da on daje potporu HDZ-u i vladajućima i da je to njegova osobna inicijativa i osobni stav, a ne stav stranke”, ispričao je Gabričević za N1. Dodaje da bi bilo pošteno da Hrelja vrati mandat stranci, no ne vjeruje da će se to dogoditi. (Više o razlozima izbacivanja Silvana Hrelje iz HSU-a, pročitajte ovdje.)

O još jednoj najavi poskupljenja

“Za očekivati je određeni porast cijena, ali nadam se da neće biti tako drastično kao što neki najavljuju. Vlada je i ranije poduzela niz mjera kako bi se zaštitio standard umjerovnika. Znamo da su mjere na snazi do 1. travnja, za očekivati je da, ako će doći do velikog udara cijena, da će vlada i tada intervenirati i pomoći onima koji su najugroženiji. Bez obzira što su sve te mjere poduzete, s obzirom na rast inflacije, standard umirovljenika je sve niži i niži i njima je sve teže i teže živjeti”, rekao je Gabričević.

“Nisam od onih koji će moći kupovati obveznice jer nemam u pričuvi sredstava, živim s mirovinom od 1. do 1., pokrivam se. A ta aplikacija, mislim da će pomoći onima koji teško sastavljaju kraj s krajem. Njima je svaki cent važan. Daleko više umirovljenika se služi novim tehnologijama nego što to neki misle. Mobitel je na svakom koraku”, komentirao je izlazak narodnih obveznica.

O budućnosti stranke

“Na nama je da ojačamo kadrovski stranku, pomladimo stranku, da se borimo i za buduće umirovljenike jer možda njih čekaju teži dani i mi smo na zadnjim izborima u stranci dosta pomladili stranku, imamo dosta novog kadra, ljudi koji su spremni raditi, dovoditi mlađe ljude i da objašnjavamo ciljeve mladima kako bi se mladi priključili. Stranka nam je bila jako stara, i dalje je, trebaju nam mladi članovi”, rekao je Gabričević.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.