Prati nas

Vijesti

Zašto nas nije bilo?

Zašto nas nije bilo? Portal MojeVrijeme bio je meta hakerskog napada

Agencije javljaju da su tisuće poslužitelja kompromitirane i u drugim europskim zemljama poput Italije, Francuske i Finske, kao i u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Slučaj smo prijavili policiji.

Objavljeno

|

foto: Jefferson Santos/Unsplash

Portal MojeVrijeme.hr nije bio dostupan proteklih dana. Diljem svijeta zabilježeni su napadi na web poslužitelje taktikom ransomwarea, a među njima je bio i naš poslužitelj s kojeg se učitavao i portal koji upravo čitate. Ukratko, kriminalci su iskoristili ranjivost softvera i na naš server ubacili zlonamjerni kôd koji je kriptirao datoteke i učinio ih potpuno nefunkcionalnima.

Na taj način “preko noći” ukraden je naš skoro desetljetni rad. Potom su nas ucijenili na iznos od 2.075 bitcoina u zamjenu za ključ s kojim bismo dekriptirali naš sadržaj. Kako plaćanje otkupnine u protuvrijednosti d 44.000 eura nije bilo opcija, predano smo radili na spašavanju sadržaja i u tome smo uspjeli.

Stoga su u idućim danima mogući manji nedostaci u sadržaju i greške u radu pa vas molimo da nas o njima obavijestite. Očekujemo da će do kraja tjedna sav naš sadržaj biti ponovno live i online.

Poruka kojom smo obaviješteni o postavljanju ransomwarea na naš poslužitelj

Agencije javljaju da su tisuće poslužitelja kompromitirane i u drugim europskim zemljama poput Italije, Francuske i Finske, kao i u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Slučaj smo prijavili policiji.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.