Prati nas

Vijesti

Krevet i obrok

Zagreb je osigurao izvanredno prenoćište za beskućnike

Ukupan smještajni kapacitet je 150 korisnika, a trenutno je slobodno pedesetak mjesta.

Objavljeno

|

Zlostavljanje staraca u domovima
foto: Pixabay

“Zbog iznimne hladnoće Grad Zagreb u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb osigurava novi prostor za privremeni smještaj beskućnika, na adresi Ulica Grada Vukovara 235”, objavljeno je na službenoj gradskoj stranici.

Tako se osobama koje borave na otvorenom i nemaju drugi odgovarajući smještaj, od 19:00 do 07:00 sati pruža mogućnost boravka u toplom prostoru za vrijeme trajanja nepovoljnih zimskih uvjeta. Osiguran je i suhi obrok te topli napitak.

Privremeni smještaj beskućnika je osiguran u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, u Velikoj Kosnici te Caritasom Zagrebačke nadbiskupije u Sesvetskom Kraljevcu. Ukupan smještajni kapacitet je 150 korisnika, a trenutno je slobodno pedesetak mjesta.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.