Prati nas

Satira

Srećka

Baka Slavica objasnila zašto i danas uzdahne kad se sjeti Jugoslavije

Ako je pitati baku Slavicu, nekad je bilo puno bolje. Ova vremešna Slavonka podijelila je svoja sjećanja na javnoj tribini održanoj u ponedjeljak.

Objavljeno

|

Kako smo živjeli u Jugoslaviji
Slavica Bubalo: Nisam dala samo onome tko nije pitao (foto: PlameniJazavac)

Prisjećajući se svoje sretne mladosti, baka Slavica Bubalo (82) iz Rešetara ispričala je kako je svojevremeno bila na glasu kao, citiramo, prava radodajka. “Tko me nije pitao, njemu nisam dala”, prisjetila se na tribini “Je li nam nekad bilo bolje?” koju je pod pokroviteljstvom Europskog socijalnog fonda organiziralo Društvo za kulturu sjećanja Nova Gradiška.

“Sada možda ne izgledam tako, ali u najboljim godinama bila sam skroz raspuštena”, ispričala je uz zagonetni smiješak. “Prije nego sam upoznala svog supruga, bog mu daj duši lako, bila sam toliko popularna među dečkima, da su mi dali nadimak – Srećka. Znate, nije bilo dana a da nekoga nisam usrećila. A isto se nastavilo i nakon što sam se udala”, prenosi Slavičine riječi satirički portal Plameni Jazavac.

“Jedno vrijeme sam imala čak dva stalna dečka, jednog iz Gunjavaca, a drugog iz Visoke Grede. Podijelila sam ih na parne i neparne dane, k’o vožnju u vrijeme nestašice benzina”, pohvalila se Slavica. “Radila sam to iz čiste ljubavi”, kazala je dodajući: “Nisam birala po nacionalnosti, u Jugoslaviji jednostavno nismo vodili računa o tome. Samo smo gledali kako otići na radne akcije, a onda dalje – udarnički!”

Na pitanje što će o ovoj šokantnoj ispovijedi reći njene susjede i nekadašnje školske kolegice, Slavica je tek namignula uz kratku poruku: “Pitajte njihove muževe!”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.