Prati nas

Vijesti

Zdravstveni bilten

Iza pape Franje je prva noć u bolnici, oglasio se vatikanski tiskovni ured

CT i krvne pretrage isključili su probleme s fibrozom (stanje koje čini pluća krućima i manje sposobnima za prijenos kisika u krvi) i KOPB (kroničnu opstruktivnu bolest pluća), koji onemogućuje disanje.

Objavljeno

|

Od čega boluje papa Franjo?
Papa Franjo (foto: reynaldodallin/Pixabay

Iza pape Franje je prva noć u poliklinici Gemelli u Rimu, javlja tiskovni ured Svete Stolice. Franjo je hospitaliziran jučer, a provest će nekoliko dana u za njega uvijek spremnom apartmanu na desetom katu krila E sveučilišne bolnice. CT prsnog koša i testovi zasićenosti krvi kisikom navodno su isključili ozbiljne probleme.

“Posljednjih dana papa Franjo se požalio na poteškoće s disanjem te je danas popodne (jučer, ur.) otišao u Polikliniku A. Gemelli obaviti neke medicinske preglede. Ishod istih pokazao je respiratornu infekciju što će zahtijevati nekoliko dana odgovarajuće bolničke medicinske terapije. Nije riječ o bolesti COVID-19. Papa Franjo dirnut je brojnim porukama podrške i izražava zahvalnost”, informacija je iz vatikanskog tiskovnog ureda.

CT i krvne pretrage isključile su probleme s fibrozom (stanje koje čini pluća krućima i manje sposobnima za prijenos kisika u krvi) i KOPB (kroničnu opstruktivnu bolest pluća), koji onemogućuje disanje. Čak i zatajenje srca može uzrokovati respiratorne probleme i nakupljanje vode u plućima što otežava disanje, ali i ova potencijalna dijagnoza je isključena, priopćeno je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.