Prati nas

Vijesti

Crna kronika

Taksist zaključao umirovljenicu, oteo joj novac za režije: ‘Prestrašena sam i omalovažena’

Iz Radio taksija za ovakve incidente krive zakone, nedostatak inspekcija i kontrola te neefikasnost kazni.

Objavljeno

|

Taksist opljačkao staricu
foto: Waldemar/Unsplash

Umirovljenica Marija je prije tjedan dana stigla vlakom na zagrebački Glavni kolodvor. Morala je na terapiju u Remetinečku cestu nedaleko Arena Centra. Kada su stigli na adresu, kako je ispričala za RTL, na ekranu je staja broj 82.

“Nije mi bilo jasno, mislila sam da je osam eura. Pitala sam: ‘Molim vas, koliko? Odgovorio je: Gospođo, 82 eura. Zjevnula sam: Molim…”, ispričala je prevarena putnica. Jasno je, udaljenost od osam kilometara i vožnja koja je trajala 20 minuta, u prosjeku stoji oko šest do osam eura. “Režije bih platila s tim”, dodala je gospođa Marija kojoj su naplatili najmanje 10 puta više, ali ta visoka svota je manji dio problema.

Taksist je sitnu umirovljenicu zaključao u automobilu, a zbog svega doživljenog, ne želi da ju prepoznaju. “Bio je mlađi čovjek. Bilo me strah, nikad ne znaš gdje te može odvesti”, otkrila je. Vožnja je trajala kratko, ali te sekunde straha pamti puno dulje.

Da je kriv zakonodavac, govore predstavnici Radio taksi Zagreba, a u pisanom odgovoru ističu nedostatak inspekcija i kontrola te neefikasnost kazni. Obratila se kasnije policajcima, ali svota zbog koje je prevarena manja je od tisuću kuna što se smatra bagatelnim slučajem pa se ne istražuje.

“Ne tražim povrat, nasjela sam, ali neka svi drugi čuju i znaju. osjećam se omalovaženo, dolazim sa sela”, kazala je Marija koja je na taksi stajalištu upoznala je mladu ženu iz Virovitice koja je prošla isto iskustvo.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.