Prati nas

Vijesti

Standard

Vlada je zaustavila poskupljenje vode u Zagrebu, građani nisu zadovoljni

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća za vodne usluge RH poskupljenje vode u Zagrebu stavljeno je izvan snage.

Objavljeno

|

Davor Filipović (screenshot: HDZ/Youtube)

Ministar gospodarstva Davor Filipović objavio je da Vlada RH neće dopustiti rast cijena vode u Gradu Zagrebu. Novinarima je kazao da Vlada štiti standard građana te kako u Gradu Zagrebu nije prijavljen niti jedan projekt koji se tiče vodoopskrbe, ali i da je i ranije govorio da nema razloga za povećanje cijene vode.

“Krajnje je vrijeme da se počne odgovorno upravljati u Gradu Zagrebu. Imamo gradsku upravu koja svaki problem rješava udaranjem po građanima. Krajnje je vrijeme da se prestane tako funkcionirati i da se počne misliti na građane”, kazao je ministar.

“Spominjanje famoznog projekta Zagreb za koji je potrebno osigurati 30 posto sredstava? Nijedan od četiri parametra za EU projekte nije ispunjen”, riječi su državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Marja Šiljega. Zbog toga je na jučerašnjoj sjednici Vijeća za vodne usluge RH poskupljenje vode u Zagrebu stavljeno izvan snage.

Naime, gradska vlast je višekratno najavljivala da se za obnovu vodovodne mreže namjerava prijaviti za sredstva europskih fondova, no konkretnih projekata za sada – nema. “Spremamo se prijaviti na veliki EU projekt na kojem mislimo povući 1,8 milijardi kuna, ali isto tako moramo sudjelovati sa svojih 500 milijuna kuna”, izjavio je ranije Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika. 

Kritike na društvenim mrežama

Velik dio komentatora na društvenim mrežama nije zadovoljan ovom viješću. “Kako HDZ kupuje glasove? Evo ovako”, najčešći je komentar kritičara. “Očito je jedino Zagreb važan jer mi većina ostalih imamo puno skuplju vodu, grijanje duplo veće, odvoz smeća uz znatno manje plaće nego što su u Zagrebu”, mišljenje je jednog nezadovoljnika dok drugi dodaje: “Najradije bih sam dodao tih 15 posto kada vidim ovog lika (ministra).

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.