Prati nas

Vijesti

Prevencija

Zagreb: Besplatno testiranje na kardiovaskuarne bolesti za žene starije od 45 godina

U usporedbi s dosadašnjim testovima za procjenu rizika, visoko osjetljivi Troponin I test pruža veću točnost u prepoznavanju osoba kardiovaskularnog rizika.

Objavljeno

|

foto: BigStock

Grad Zagreb u suradnji s Poliklinikom za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju SRČANA organizira akciju: “Rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti”.

Ciljana skupina su žene u gradu Zagrebu iznad 45 godina života koje nemaju simptome kardiovaskularnog pobola, a mogu imati neki od faktora rizika poput arterijske hipertenzije, dislipidemije, hiperuricemije, šećerne bolesti, debljine, pušenja, ali za sada nemaju manifestnu koronarnu bolest.

Laboratorijske pretrage rade se petkom u Poliklinici SRČANA, Draškovićeva 13, bez uputnice, u vremenu od 07.00 do 09.00 sati, a upit za narudžbu može se poslati na e-mail: probirkvb@srcana.hr.

Pretrage koje se obavljaju su mjerenje visoko osjetljivog Troponina (hs Troponin I), kompletni lipidogram (ukupni kolesterol, LDL kolesterol, HDL kolesterol, Trigliceridi), prosječni tromjesečni šećer u krvi (HbA1c) i visoko osjetljivi CRP (hsCRP).

U usporedbi s dosadašnjim testovima za procjenu rizika, visoko osjetljivi Troponin I test pruža veću točnost u prepoznavanju osoba kardiovaskularnog rizika.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.