Prati nas

Vijesti

Štrajk liječnika

Zastupnik umirovljenika Silvano Hrelja: ‘Ništa ne razumijem’

Što se malih mirovina tiče kaže da sustavni problem vidi u malim plaćama, malim uplatama doprinosa i sve većim isplatama neoporezivih iznosa.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja hvali Plenkovića.
Silvano Hrelja

Saborski zastupnik i bivši član Hrvatske stranke umirovljenika, Silvano Hrelja, gostovao je na N1 televiziji kako bi, između ostalog, komentirao i najavljeni štrajk liječnika, a sve uoči sastanka vladajuće većine kojoj pripada.

“Neke stvari su meni malo čudne jer ja sam organizirao štrajkove i gledam ovaj štrajk gdje liječnici štrajkaju liječnicima. Ne razumijem tko tu kome štrajka i ne razumijem to da su se u štrajk uključile komore”, rekao je Hrelja. “To je duboko u našem narodu, pitaj gazdu da sve riješi”, napomenuo je.

Što se malih mirovina tiče kaže da sustavni problem vidi u malim plaćama, malim uplatama doprinosa i sve većim isplatama neoporezivih iznosa.

“Naši umirovljenici imaju redovito usklađivanje. To je mjesečno 25 milijuna eura više, ali o točnom iznosu povećanja mirovina ćemo znati nakon isplate. Da, je to nekoliko eura, ali na to ide drugo usklađenje. To je problem postotnog povećanja, ali to rade svi mirovinski sustavi svijeta”, napomenuo je Hrelja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.