Prati nas

Show

Neće suditi

‘Ana Obregón će uz kćer biti još 15 ili 20 godina, jako je razumna i racionalna’

Bivša djevojka Davora Šukera već je danima globalna vijest. Gotovo da nema medija koji nije javio da je postala majka u 69. godini života. Djevojčica je došla na svijet u Sjedinjenim Državama.

Objavljeno

|

Ana Obregon postala majka
Ana Obregón (screenshot: RTE/Youtube)

Otkad je vijest o majčinstvu voditeljice i glumice Ane Obregón (68) putem surogat majke dospjela u medije, tema je monopolizirala vijesti o slavnima u dnevnim TV emisijama. No ušla je i u ozbiljne informativne programe koji su razmatrali treba li regulirati surogat majčinstvo koje je u Španjolskoj izvan zakona te je li dopustivo da na taj način majke postaju žene u sedmom desetljeću života.

Jučer je tu temu u svojoj emisiji načela i voditeljica Toñi Moreno, ugostivši glazbenicu Martu Sánchez. “Obožavam Anicu. Ona je žena za primjer i svi znamo kakva je bila još od mladosti. Mislim da je jadna dovoljno trpjela progone cijeli svoj život i probleme s medijima. Velik dio njenog života bio je niz nesreća, jako je puno patila, a sada se najviše piše o njenim godinama”, kazala je Marta Sánchez.

“Ako razmislimo, ona je žena koja će živjeti jako dugo jer ima nevjerojatnu vitalnost. Ima 68 godina? Bit će uz kćer najmanje 15 ili 20 godina. Koliko djece ostane siročadi u toj dobi i nastavi svoj život i put s obitelji? Ana ima veliku obitelj.”

“Jako je opasno osuđivati Anu zbog ovoga”, nastavila je pjevačica. “U Španjolskoj smo skloni osuđivati bez da znamo kakve su okolnosti neke osobe, bez da znamo pravu informaciju. Ana zaslužuje biti sretna, a ja je vidim kao jako mladu”, dodala je, što je izazvalo pljesak voditeljice Toñi Moreno: “Doista smo skloni osuđivati bez poznavanja situacije”, rekla je voditeljica.

Marta Sánchez je zaključila temu sljedećom izjavom: “Neću suditi Ani za ono što je učinila. Ona zna što radi, vrlo je racionalna i razumna žena.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.