Prati nas

Vijesti

Socijalni transfer

Federacija BiH borcima isplaćuje jednokratnu pomoć

Federalno ministarstvo će isplatiti jednokratnu novčanu pomoć najkasnije u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ove uredbe.

Objavljeno

|

Povećanje mirovina u Federaciji
foto: Michal Jarmoluk/Pixabay

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine održala je sjednicu u Sarajevu na kojoj je raspravljala o dodjeli jednokratne pomoći u iznosu od 100 KM (50 eura) za pripadnike boračke populacije.

Odluka je donesena, a obuhvatit će 102.000 pripadnika boračke populacije, što znači da će iz budžeta biti izdvojeno 10.200.000 KM. Novac će biti isplaćen i osobama koje su imale priznat status korisnika prava i bila na isplati naknada iz područja boračko-invalidske zaštite za mjesec travanj 2023. godine.

Federalno ministarstvo će isplatiti jednokratnu novčanu pomoć najkasnije u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ove uredbe.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.