Prati nas

Povjerljivo

Juha razdora

Hrvatska svekrva o snahi: Zagorjela joj je juha, kiptim u sebi!

Znam licemjerna sam jer sam rekla da nema veze, da je sve fino i ukusno. Ne bih htjela rastužiti sina, a ionako će uskoro otići. Kiptim u sebi.

Objavljeno

|

Snaha ne zna kuhati!
ilustracija: S. Bura/mj

Jedna od najaktivnijih rasprava na najvećem hrvatskom forumu jest ona u kojoj snahe pišu o svojim svekrvama. Na tisućama stranica ove rasprave koja traje desetljećima – protegnula se knjiga žalbe. No ponekad se javi i neka snaha koja pohvali majku svoga supruga. Ipak, najzabavnije je kad se jave svekrve pa stvari opišu iz svoga ugla.

Jedna takva opisala je muke koje nastanu kada njena snaha, samozvana vješta kuharica, preuzme kuhinju. “Svekrva sam. Puknut ću ako nekome ne kažem pa evo da iznesem svojih zadnjih sedam dana. Stigli su sin i snaha iz inozemstva. Bit će kod mene preko praznika. On je ludo voli, ona je lijepa, nježna, umiljata i trepće okicama. Svaki drugi dan joj je nešto slabo pa je većinom u krevetu. Prošla je sve moguće doktore, ne zna se što joj je”, započela je svoju šaljivu ispovijed svekrva.

“Ona će kuhati dok su tu, jer voli kuhati. Ok, prepustila sam joj kuhinju. Super! Ja radim do 17 i čekat će me ručak. Oh, koliko sam bila u krivu! Jer ručak je gotov obično oko 18 sati. Jučer sam bila doma, htjela sam ispeći friški kolač, ali ne, ona će. Idemo redom: juha joj je zagorjela jer je zaboravila na nju, glavno jelo je pregorjelo i kašasto jer ona misli da tako treba biti, kolač je zagorio jer je zaboravila na njega.”

“Znam licemjerna sam jer sam rekla da nema veze, da je sve fino i ukusno. Ne bih htjela rastužiti sina, a ionako će uskoro otići. Kiptim u sebi, ne mogu, ne mogu”, zaključila je ova svekrva čija je kuhinja pod sedmodnevnom okupacijom snahe.

“Ako je sineku hrana dobra, ne možeš ništa reći, a da ne ispadneš vještica. Osim toga, to su stvari koje se daju promijeniti s vremenom. Ako kreneš s kritikama, u startu ćeš napraviti zlu krv”, jedan je komentar.

“Mojoj snajki još ništa što je skuhala nije ispalo jestivo. Skurila mi je i lonac, jer je zaboravila na tjesteninu. Što mislite? Da sjednem s njom ozbiljno porazgovarati? Ili sa sinom?” duhovito je dometnula druga komentatorica.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.