Prati nas

Mozaik

Tankoćutan mladić

Hrvatskog bajkera izluđuje punica, drugi zetovi mu objasnili kako je ukrotiti

‘Od čitave obitelji, punici se moraš najviše ulizivati. Punac će te uvijek smatrati škartom i nedovoljno dobrim, bez obzira na sve što napraviš.’

Objavljeno

|

Problemi s punicom
ilustracija: S. Bura/mj

Mladim ženama koje se žale na svekrve često se govori da od muhe rade slona, što ponekad i jest slučaj. No da i muškarci mogu biti osjetljivi, pokazao je jedan hrvatski bajker koji se na hrvatskom dijelu Reddita odlučio pojadati na punicu.

Naime, kako je objasnio, punica savjetuje njegovoj supruzi (svojoj kćeri) da ga nikamo ne smije puštati samog. “Ona je na porodiljnom još godinu i po. Ja radim, plus još oko 20 sati prekovremeno. Ne pijem, ne pušim, ne kockam se, nisam nasilan. Imam jednog pravog prijatelja s kojim se obično vidim dva puta mjesečno. Družimo se sat-dva na piću na benzinskoj”, opisuje situaciju ovaj mladi otac.

“Inače sam uvijek s suprugom i djetetom. Trudimo se iskoristiti lijepo vrijeme. Na motor sjednem samo ako mi ostane malo vremena za to. Obitelj mi je bitnija od motora. Supruga je i sama vozila motor dok nije zatrudnjela tako da me ona potpuno razumije. Kaže da se ne ljutim zbog njene mame jer je i sama ne shvaća ozbiljno”, piše uvrijeđeni zet pa zaključuje: “Ljut sam i jedva čekam da je vidim sljedeći put kako bih joj rekao da ne stavlja nos tamo gdje mu nije mjesto.”

Hrvatski redditori, ipak, preferiraju miroljubiviji pristup pa su odgovori mahom bili savjeti o izbjegavanju sukoba i miroljubivoj koegzistenciji.

Punicu ne možeš pobijediti

“Samo osmijeh, kultura i finoća s punicom. Boli te dupe što priča, ne obaziri se. Ma koliko god bio u pravu, ne možeš pobijediti. Što više ona dramatizira, ti manje reagiraj. Polako će to shvatiti jednom prilikom. Ne reagiraj”, jedan je od savjeta.

Tako ti je to u braku

“Meni je jedan moj profesor lijepo opisao brak i odnose s punicom. Kaže da je u braku najbitnije naučiti ne doživljavati gluposti preozbiljno. Treba naučiti  ‘na jedno uho unutra, na drugo van’ i bit ćeš sretan u braku. Nemoj to naučiti i eto problema”, praktično savjetuje drugi redditor.

Bježi od sukoba

“Nemoj brate, pokvarit ćeš odnose. Pusti neka punica priča što hoće. Ako tvojoj ženi ne smeta što izlaziš sam, onda ionako nema veze. Ako baš postane problematično, bolje da tvoja žena porazgovara sa majkom nego ti”, savjet je koji, izgleda, proizlazi iz iskustva. “Shvati to jednostavno kao brigu koju majka ima za kćer. Možda je punica imala problema sa svojim mužem na takav način pa joj daje savjet. Ne znam zašto bi se brinuo zbog nečega što je možda potpuno nevažno.”

Čuvaj se puničinog jezika, ulizuj se!

“Od čitave obitelji, punici se moraš najviše ulizivati. Punac će te uvijek smatrati škartom i nedovoljno dobrim, bez obzira na sve što napraviš. Ako si dobar s punicom, imat ćeš jela na bacanje, kolača, bit ćeš pozvan na interna druženja i bit ćeš joj kao sin, jer mame vole sinove više od kćeri. Ako se zamjeriš punici, izopćit će te i svima u familiji razglasiti koliko si smeće, a kćer će izmanipulirati da te krene iskorištavati i zlostavljati. Dokaži mi suprotno”, stoji u možda i najzanimljivijem komentaru.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.