Prati nas

Vijesti

Diskriminacija u susjedstvu

Nečuveno! Beogradskim umirovljenicima 13. mirovina, ostalima ništa?

Ovo je dokaz da postoji jasna diskriminacija djece i umirovljenika koji žive u drugim gradovima Srbije u odnosu na one iz Beograda, stoji u reakciji.

Objavljeno

|

Rastu mirovine u BiH
ilustracija: S. Bura/mj

Potpredsjednik stranke ujedinjenih umirovljenika i proletarijata Srbije (PUPS) – Solidarnost i pravda, Stefan Krkobabić, izjavio je bi umirovljenici u Beogradu trebali primiti i 13. mirovinu te da je uvjeren da gradski proračun to može podnijeti. Očekivano, izjava je izazvala revolt umirovljenika iz ostalih dijelova Srbije koji se nakon svega osjećaju diskriminirano.

“Trinaesta mirovina za umirovljenike u Beogradu. Za one s najnižim mirovinama, ona je danas više nego potrebna, a uvjeren sam da gradski proračun to može izdržati”, rekao je Krkobabić, koji je također šef zastupničke grupe te stranke u Skupštini Srbije. Dodao je da su za PUPS “briga za najmlađe i briga za najstarije prioriteti, a novac uložen u to je najbolje uložen novac.”

“Trebamo se sjetiti da socijalno garantirana mirovina vrijedi i za građane Beograda. Jer postoje ljudi koji nisu umirovljenici, nikada neće postati umirovljenici, a stari su preko 65 godina i nemaju nikakve prihode”, kazao je Krkobabić.

“Nakon što smo svjedočili da su djeca u Beogradu dobila novčanu pomoć, za razliku od djece iz drugih gradova Srbije koja nisu dobila, sada imamo jasnu poruku od strane vladajuće koalicije da su umirovljenici u Beogradu puno važniji od penzionera iz Leskovca i drugih gradova Srbije”, reagirala je Građanska grupa “Za Leskovac zajedno”.

“Diskriminacija Leskovčana i ostalih građana Srbije koji nisu iz Beograda se nastavlja. Velika ‘briga za najmlađe i briga za najstarije’, koju zagovara vladajuća koalicija kao svoje prioritete, izgleda da se završava na periferiji Beograda. Ovo je dokaz da postoji jasna diskriminacija djece i umirovljenika koji žive u drugim gradovima Srbije u odnosu na one iz Beograda. Ukoliko se ovo obećanje u Beogradu ostvari, GG ‘Za Leskovac Zajedno’ će tražiti da i umirovljenici u Leskovcu dobiju trinaestu mirovinu i na taj način se osjete ravnopravnim građanima zemlje u kojoj žive”, navodi se u priopćenju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.