Prati nas

Vijesti

Naknade

Ovoga tjedna umirovljenicima sjeda dodatak, iznos ovisi o visini mirovine

Za jednokratne naknade umirovljenicima bit će ukupno izdvojeno oko 64 milijuna eura, a mjera će se odnositi na 696 tisuća umirovljenika s mirovinom do 610 eura.

Objavljeno

|

Roditelji manipuliraju djetetom i okreću ga protiv djeda i bake
ilustracija: mj/mojevrijeme

S prvim danom travnja Vlada RH je počela isplaćivati naknade iz četvrtog paketa mjera za zaštitu građana i gospodarstva od rasta cijena zbog energetske, prehrambene i inflatorne krize.

Do sada su isplaćene jednokratne naknade nezaposlenim osobama, ugroženim kupcima energenata te primateljima doplatka za njegu i pomoć te braniteljima. Prije nekoliko dana isplaćen je i dodatak primateljima dječjeg doplatka pa su jedini u redu čekanja energetskog dodatka ostali samo umirovljenici.

Oglas

Za jednokratne naknade umirovljenicima bit će ukupno izdvojeno oko 64 milijuna eura, a mjera će se odnositi na 696 tisuća umirovljenika s mirovinom do 610 eura. Najviše, 160 eura, tako će dobiti oni s mirovinom do 260 eura, oni s primanjima između 260,01 i 330 eura dobit će 120 eura, umirovljenici čija su mjesečne mirovine u rasponu od 330,01 do 470 eura dobit će 80 eura, a oni s mirovinama od 470,01 do 610 eura jednokratno će primiti 60 eura.

Prema službenoj informaciji koju su objavili Banski dvori, umirovljenicima bi se novac na račune trebao prebaciti u petak 28. travnja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

Oglas