Prati nas

Vijesti

Hrvatsko zdravstvo

Sramotan prizor iz sisačke bolnice, dvije pacijentice zgurane u jedan krevet

‘Podrška svim kolegama na OHBP u nadi da će vam saborska zastupnica Maja Grba-Bujević zajedno s vašim ravnateljima do iduće obljetnice osigurati krevete na kat’, napisali su hitnjaci uz priloženu fotografiju.

Objavljeno

|

Dvije pacijentice u jednom krevetu
screenshot: Facebook

“Dok saborska zastupnica Maja Grba Bujević obilazi objedinjene hitne bolničke prijemove (OHBP) po Hrvatskoj te se naslikava s ravnateljima bolnica povodom proslava desetogodišnjica otvorenja, iz Siska nam dolazi slika gdje djelatnici hitnog prijema nemaju dovoljno ležećih mjesta te stavljaju dvije pacijentice na jedan strečer”, objavili su administratori Facebook stranice Hitna uživo 194.

Na priloženoj fotografiji snimljenoj u OHBP Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” vide se dvije starije pacijentice zamućenih lica, zgurane u jedan bolnički krevet.  Tko je autor fotografije koja svjedoči o nedostojanstvenim uvjetima u koje se stavljaju stari, nemoćni i bolesni, nije objavljeno.

“Jako humano za 21. stoljeće! Hitni bolnički prijemovi inače slove za rudnike zdravstvenog sustava! Podrška svim kolegama na OHBP u nadi da će vam saborska zastupnica Maja Grba-Bujević, zajedno s vašim ravnateljima, do iduće obljetnice osigurati krevete na kat”, zaključuje se objavi.

Ravnatelj priznaje: Trajalo je kratko, snimljeno je 14. travnja

Autentičnost fotografije tužnog prizora hrvatskog zdravstva, na kojem dvije starije žene leže na boku naslonjene jedna na drugu, jer drugačije ne mogu stati na krevet, potvrdio je za Jutarnji list ravnatelj bolnice mr. sc. Tomislav Dujmenović. Objasnio je da je u to vrijeme bilo previše pacijenata te da su dvije gospođe samo kratko bile zajedno u krevetu.

“Nastavno na nedavna događanja u OHBP u Općoj bolnici Sisak, u petak 14. travnja u periodu od 13-15 h bilo je više od 60 pacijenata, a od toga veliki broj teških pacijenata koji su se morali pregledati, obaviti dijagnostičku obradu i hospitalizirati”, kaže Dujmenović.

Plenković: Ne trebate biti pametnjaković…

Slučaj je komentirao i premijer Andrej Plenković (HDZ). “Ne trebate baš biti neki pametnjaković da znate da ne možete dozvoliti da dvije osobe spavaju u istome krevetu”, rekao je kratko novinarima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.