Prati nas

Vijesti

Metropola i novac

U Zagrebu se zarađuje bolje nego u ostatku Hrvatske, ovo su iznosi

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj 2023. iznosila je 1.766 eura, što je nomalan rast za 11,9 posto u odnosu na siječanj 2022. godine.

Objavljeno

|

Kolike su plaće u Zagrebu?
ilustracija: S. Bura/mj

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama (tvrtke, udruge, institucije…) u Gradu Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 1.256 eura (9.463 kune), što je nominalan rast za 11 posto u odnosu na siječanj lani, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Na razini Hrvatske prosječna plaća iznosila je u siječnju 1.094 eura (8.243 kune) pa ispada da uprosječeni zagrebački radnik zarađuje 14,8 posto ili 162 eura (1.221 kuna) više. Kao i uvijek, zagrebačke plaće najmanje su u proizvodnji i preradi kože – 706 eura. Istovremeno se najbolje plaće isplaćuju u djelatnostima vađenja nafte i prirodnog plina – prosječno 1.970 eura.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj 2023. iznosila je 1.766 eura, što je nominalan rast za 11,9 posto u odnosu na siječanj 2022. godine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.