Prati nas

Mozaik

Nelegalni kvadrati

Umirovljenici koja je nadogradila balkon danas stižu inspektori, a možda i kazna

Kazne za ovako nešto su od 30 do 100 tisuća kuna, jer nije isto radi li o nadograđenoj kući ili improviziranom balkonu.

Objavljeno

|

Napravila drveni balkon na zgradi
screenshot: RTL

Umirovljenica koja je u samom središtu Zagreba srušila balkon i umjesto njega na stambenu zgradu postavila nakaradnu i nesigurnu drvenu konstrukciju, već danima je vijest svih medija. Ne zbog težine njenog grijeha, već zbog bizarnosti samog slučaja. Time je dobila kvadrat ili dva više površine, ali i neželjeni publicitet koji bi joj u konačnici mogao priskrbiti masnu kaznu.

Vlasnica balkona nije željela razgovarati s novinarima te je poručila da će razgovarati samo s inspekcijom. A inspekciji se obratio i RTL koji je doznao da će balkon, koji je privatno vlasništvo te se ne može vidjeti s ulice, građevinska inspekcija obići već danas.

Iz Državnog inspektorata kažu da im radi balkona nije pristigla nikakva prijava susjeda umirovljene vlasnice balkona. Zbog čega onda izlaze na teren? Kažu, vidjeli su fotografije na društvenim mrežama i sami su odlučili reagirati.

Tako će se vlasnica balkona morati očitovati o cijelom slučaju, a Inspektorat će joj u roku 30 dana – nakon što prouči sve papire – vjerojatno dostaviti rješenje da mora ukloniti svoju drvenu instalaciju. Kazne za ovako nešto su od 30 do 100 tisuća kuna, jer nije isto radi li o nadograđenoj kući ili improviziranom balkonu.

Prema najnovijim informacija, inspektori su utvrdili kako je nelegalna gradnja uklonjena prije njihovog dolaska na teren.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.