Prati nas

Vijesti

Urbano vrtlarenje

Vrtlari, besplatan kompost u Zagrebu možete preuzeti još kratko vrijeme

Organizacijom ove akcije želi se potaknuti građane na pravilno odvajanje biootpada te ih pozivati da dođu na kompostane i osobno se uvjere da je njihov doprinos u gospodarenju biootpadom od izuzetne važnosti.

Objavljeno

|

Besplatan kompost za građane
ilustracija: S. Bura/mj

Zagrebački holding s dolaskom organizirao je akciju podjele komposta u rinfuzi, a kompost će se moći preuzeti subotama do 13. svibnja 2023., u vremenu od 7 do 14 sati.

Radi se o kvalitetnom organskom gnojivu I. kategorije dobivenom kompostiranjem biljnog materijala nastalog održavanjem javnih zelenih površina te od biootpada prikupljenog od građana.

Građani mogu preuzeti količine za osobnu upotrebu, odnosno 1 m3 po članu domaćinstva, za što je potrebno predočiti račun Zagrebačkog holdinga te osigurati odgovarajuću ambalažu (vreće, prikolicu i slično). Građani će prilikom preuzimanja komposta potpisati Izjavu kako se zaprimljeni kompost neće dalje preprodavati ili komercijalizirati na bilo koji način. 

Kompost se koristi kao organsko gnojivo, organski poboljšivač fizikalno-kemijskih i mikrobioloških osobina tla i može se koristiti prilikom presađivanja povrća, ukrasnog bilja, cvijeća i kod sadnje voćaka i vinove loze. Detaljnije informacije pogledajte u Deklaraciji s uputama o primjeni komposta.

Zagrepčani kompost mogu besplatno preuzeti na kompostani Jakuševac, na adresi Sajmišna cesta 12.

Organizacijom ove akcije želi se potaknuti građane na pravilno odvajanje biootpada te ih pozivati da dođu na kompostane i osobno se uvjere da je njihov doprinos u gospodarenju biootpadom od izuzetne važnosti. Građani na kompostani Jakuševec također mogu preuzeti i informativni letak o biootpadu i kućnom kompostiranju. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.