Prati nas

Vijesti

Socijalni transferi

Još 38.000 primatelja stranih mirovina dobit će energetski dodatak

Riječ je o skupini koja nije bila obuhvaćena ranijim isplatama energetskog dodatka.

Objavljeno

|

Naknada za branitelje
foto: NFT CAR GIRL/Unsplash

Vlada je danas dopunila odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života.

“Dosadašnjim odlukama nisu bili obuhvaćani umirovljenici koji primaju samo inozemne mirovine, a s prebivalištem na području RH”, rekao je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te dodao da je riječ o oko 38 tisuća takvih umirovljenika. Prijave za isplatu dodatka predviđene su do 31. kolovoza, a rok za isplatu je listopad ove godine.

Podsjetimo, u zadnjoj isplati, najviše, 160 eura, dobili su oni s mirovinom do 260 eura. Oni s primanjima između 260,01 i 330 eura dobili su 120 eura. Umirovljenici čija je mjesečna mirovina u rasponu od 330,01 do 470 eura dobili su 80 eura. Oni s mirovinama od 470,01 do 610 eura jednokratno su primili 60 eura.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.